BİLGEN GRUP
HABERLER / DUYURULAR
SÜRÜCÜ GÜVENLİK SİSTEMİ PROJEMİZ TAMAMLANARAK KURUMLARIN HİZMETİNE SUNULDU / 28 Mart 2018, 19:33

Toplu taşım araçlarında meydana gelen sürücü ihlalleri ile araç içi anons sisteminin çalışmasına dair durum tespitlerinin yapılmasını içeren “SÜRÜCÜ GÜVENLİK SİSTEMİ PROJESİ”  tamamlanarak kurumlarımızın hizmetine arz edilmiştir.,

PROJENİN ANA TEKNOLOJİSİ; DERİN ÖĞRENME

Derin öğrenme, bilgisayarların görseller, sesler ve metinler gibi sonsuz miktarda veriyi anlamasına yardımcı, en hızlı büyüyen yapay zeka alanıdır. Birden çok nöral ağ katmanını kullanan bilgisayarlar şimdi, karmaşık durumları en az insanlar kadar iyi görme, öğrenme ve onlara tepki verme becerisine sahiptir.

Derin Öğrenme Teknolojilerinin Yüz Tanımada Kullanılması;

Derin öğrenme yüz tanıma yarışması kapsamında 6.000 çift yüz resmi üzerinde tanıma işlemi en düşük hata seviyesini yakalamaya yönelik çeşitli firmaların yürütmüş olduğu çalışmalar neticesinde makinelerin yüz tanıma hata eşiği insan hata eşiğinin altına inmiştir.

Derin Öğrenme Teknolojilerinin Ses Tanımada Kullanılması;

Derin öğrenme konusunda öncü düşünür olarak ün yapan ve Çin’in en büyük arama motorunun baş uzmanı Andrew Ng, son çalışmasında Baidu Derin Konuşma motorunun gürültülü ortamlarda bile derin öğrenme kullanarak sesli komutları anlayıp işlediğine vurgu yapmıştır. Bu çalışmada GPU işlemcileri kullanılarak 100.000 saatten daha fazla konuşma örnekleri sinir ağları ile eğitilerek bu alanda en düşük hata oranına ulaşılmıştır.

 


Diğer Haberler
Copyright © 2014 BİLGEN GRUP - Her Hakkı Saklıdır.
Barbaros Mah. Başkan Sk. Bilgen Konutları D Blok d: 44 Üsküdar- İSTANBUL
Tel: +90(216) 651 53 02 GSM : +90(532) 615 87 39  Fax: +90(216) 651 53 02   E-mail: info@bilgen-grup.com